Over mij

Zelfportret, gemaakt tijdens de periode van het onderzoek, januari 2021

 

Ik ben Ellen, educatief auteur, maker, schrijver en docente op het snijvlak van kunst & communicatie.

Van nature is ben ik een verbinder, tussen domeinen, onderwerpen, netwerken, mensen. Mijn oorsprong ligt in de communicatie en vanuit de overtuiging dat het nooit te laat is om je dromen achterna te gaan gooide ik in 2017 het roer om.

Kunst geeft mij telkens een ander perspectief op wat vertrouwd is. Elke ervaring laat een indruk na. Zo laat kunst mij keer op keer de dialoog aangaan, met mijzelf, de ander en het andere. Door kunst te ontmoeten, te maken en te gebruiken als reflectiemiddel, wil ik als beeldend kunstenaar en kunsteducator deze ervaring actief delen met anderen.

In dit digitale logboek vind je een inkijkje in mijn onderzoek, met verschillende onderzoeksfases, een grote diversiteit aan bronnen, artistieke werken en bevindingen van zowel de deelnemers en mijzelf als onderzoeker.

Ben jij docent, student of maker in het domein van de kunsten en wil je van gedachten wisselen over professionele zelfreflectie in het lesprogramma? Of ben je benieuwd wat mijn methodiek jou (of jouw studenten) kan bieden? Laat het mij weten! 

Groet, Ellen

Contactgegevens:
Insta: #MijnBinnenwereld
Mail: Ellen [at] MetKarakter.nl