Boek: Zelfreflectie in het hoger onderwijs

Meijers, F, Zelfreflectie in het hoger onderwijs, 2017, Uitgeverij Garant, ISBN 9789044135299 

 
In de 21ste eeuw moeten beroepsbeoefenaars in staat zijn om hun hele leven lang na te denken over zichzelf en kritisch en zelfsturend te zijn in hun eigen leerproces. 
Uit het boek heb ik een aantal inspiratiebronnen gehaald, om zo tot mijn opzet voor het reflectieformulier te kunnen komen.

De auteur Frans Meijers (overleden in 2018) was lector Pedagogiek van de Beroepsvorming aan de Haagse Hogeschool. Hij was directeur van Meijers Onderzoek & Advies, symposium co-editor van de British Journal of Guidance and Counselling en voorzitter van de Dialogical Self Academy. Hij was gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling en training op het gebied van loopbaanleren en identiteitsontwikkeling. 

Zijn levenspartner Reinekke Lengelle, universitair docent aan de Athabasca University (Canada) heeft zijn gedachtengoed voortgezet en is gespecialiseerd in het onderzoeken van de identiteit aan de hand van het schrijven van zelfportretten. Reinekke Lengelle begon haar loopbaan als dichter, toneelschrijver en schrijfdocente, tegenwoordig verzorgd zij o.a. colleges en workshops gericht op het (leren) schrijven van zelfportretten. In het kader van mijn onderzoek, heb ik haar op 16 december 2020 via LinkedIn een bericht gestuurd,  met de vraag of zij er voor openstaat mijn onderzoeksopzet samen te bespreken. (update: 17.12.2020 reactie van Reinekke ontvangen, ik mag haar contacten!)