Boek: Atelier Krabbé – Jasper Krabbé
Krabbé, J. (2015), Atelier Krabbe, Uitgeverij Atlas Contact, ISBN 9789045025728 
 
Waarom maak je kunst? Hoe ga je te werk? Waarom is kunst belangrijk? 

In Atelier Krabbé vertelt beeldend kunstenaar Jasper Krabbé bevlogen over beeldende kunst. Aan de hand van eigen werk spreekt hij over zijn eerste jaren als graffitikunstenaar in Amsterdam, over drijfveren en inspiratie, over de andere kant op kijken, de kunst van het etsen, kleurgebruik, over de binnenkant van enveloppen en de schoonheid in het alledaagse. Atelier Krabbé leest alsof je het atelier van de kunstenaar binnenstapt – je ruikt de verf en ziet het proces.
 
Uit dit boek haal ik inzichten over de rol van kunst om anders te kunnen kijken naar de wereld. Ook geeft het mij meer inzicht in de artistieke werkwijze van Jasper Krabbé.  (tezamen met zijn boek 100 zelfportretten)