SBL – Competenties Leerkracht
SBL - Compententies voor lerarenbekwaamheid in het primair- en voortgezet onderwijs.


SBL competenties - docenten NL - indicatoren

Competentietesten zijn een hulpmiddel in het hedendaagse primair en voortgezet onderwijs (po en vo) om de bekwaamheid van leraren te onderzoeken. Dergelijke testen verschaffen inzicht in de competenties van het onderwijzend personeel. Dat kan zowel zijn nut bewijzen bij de werving en selectie van net afgestudeerde leraren en zij-instromers als bij het bekwaamheidsonderhoud van ervaren leerkrachten. Vanuit dit oogpunt wordt met name het nut van de competenties onderstreept, echter er is ook weerstand in het werkveld op het overkoepelende, universele hulpmiddel. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *